Nieuws & artikelenUncategorized

Past uw aflosvrije hypotheek nog bij u?

Posted at oktober 1, 2018 | By : | Categories : Nieuws & artikelen,Uncategorized | 0 Comment

Heeft u een (deel) aflossingsvrije hypotheek? Dan is de vraag of u na pensionering nog in uw woning kunt blijven wonen.

Omdat u nu uw hypotheek niet aflost zal de hypotheek op einddatum (meestal na 30 jaar) deels nog niet zijn afgelost. Dat betekent dat u op dat moment een nieuwe hypotheek moet sluiten of wellicht de oude hypotheek bij de huidige bank zult moeten voortzetten.
Belangrijke vraag is wel of uw inkomen dan voldoende zal zijn om de hypotheeklasten te kunnen (blijven) dragen. Dat is afhankelijk van uw (pensioen)inkomen, de dan geldende rente, de waarde van de woning en uiteraard de hoogte van de restant hypotheek.

De Nederlandse Vereniging van Banken is vandaag een actie gestart om huizenbezitters te wijzen op de mogelijke gevolgen van het hebben van een aflossingsvrije hypotheek. Hier kunt u deze actie bekijken.

Een aflossingsvrije hypotheek is zeker niet in alle gevallen een probleem. Echter, het is wel zeer verstandig nu contact op te nemen met uw adviseur. Hij of zij kan samen met u uw huidige en toekomstige financiƫle situatie in beeld brengen en u goed adviseren of uw hypotheek ook in de toekomst nog bij u past.